Indbetaling af moms – Efter du du har indberettet

Indbetaling af moms er ikke svært, men det kan nogle gange godt være lidt kringlet at forstå hvad det er man skal gøre.

Når man har indberettet sin indgående og udgående moms til Skat, skal man efterfølgende også sørge for at få den betalt. Derfor har jeg herunder listet nogle forskellige muligheder. Se hvilken der passer bedst til dig.

Negativ moms

Man skal naturligvis kun betale, hvis den udgående moms er højere end den indgående.

Hvis den indgående moms, altså købsmomsen er højere end den udgående moms, altså salgsmomsen, betyder det, at man har betalt mere i moms end man har opkrævet. Det vil være en negativ moms, og man vil derfor få penge tilbage fra Skat.

Skat udbetaler til virksomhedens nemkonto, så det er vigtigt at man har fået oplyst den rigtige konto som nemkonto. Du kan ændre virksomhedens nemkonto ved at henvende dig til dit pengeinstitut. Det er også dit pengeinstitut, der kan fortælle dig, hvilken konto, der er virksomhedens nemkonto.

Nul-indberetning

Hvis man ikke har noget moms at indberette for en periode, skal man lave en nul-indberetning, det vil sige, man taster nul i beløbs-felterne, og derefter godkender indberetningen.

Betalingsinformationer

Normalt vil den udgående moms, (salgsmoms), være højere end den indgående moms (købsmoms) og man skal så betale differencen på den udgående og den indgående moms til Skat.

Når man indberetter moms på Skats hjemmeside www.skat.dk under TastSelv Erhverv, vil man efter man har godkendt indberetningen, få en kvittering. hvor der står, hvor man skal betale til, hvornår man skal betale og hvor meget man skal betale.

På kvitteringen står en betalingslinie, man kan bruge i sin netbank, til at betale efter.
Skat kalder den for ”identifikationslinie til netbank”.

Lige under denne linie, står der en betalingsfrist, det er denne dato, du senest skal sende betalingen af moms afsted til Skat. Det er altså denne dato pengene senest skal hæves på din konto.

Netbank

Log på din netbank, vælg betaling med indbetalingskort eller fi-kort.

Du skal nu skrive hvilken dato du vil sende pengene afsted fra din konto og hvilket beløb, der skal sendes.

Herefter skal du bruge betalingslinien som du fik fra Skat’s kvittering.

Først skal du vælge kortart, det er et to-cifret tal, typisk vil det være 71. Så skal du taste betalingsidentitet, det er det lange nummer, der står efter de første to cifre og før +.
Til sidst skal du taste kreditor nummer, det er det nummer, der står efter +-tegnet.

Nu skal du godkende betalingen, og så sørger banken for, at Skat modtager pengene og kan se hvor de kommer fra, på den dag du har valgt.

PBS betaling af moms

En anden mulighed er at tilmelde moms-betalingen til pbs. Hvis man gør det, kan man, når man indberetter sin moms på Skat TastSelv Erhverv samtidig godkende betalingen af moms.

For at tilmelde sig, så man kan betale via pbs skal man logge ind på Skat TastSelv Erhverv. Her vælger man menu-punktet Administration i venstre side af skærmen. Herefter vælger man menupunktet Tilmeldingsoplysninger.

Klik på den linie hvor der står ”moms”

Sørg for at boksen ud for teksten ”tilmeldt pbs” er markeret.

Indtast registreringsnummer og kontonummer på den bankkonto, hvor beløbet skal trækkes på.

Husk at klikke på godkendt til sidst.

Næste gang du indberetter moms, vil du kunne godkende pbs-betalingen med det samme. Hvis du ikke kan det, så vil du få en betalingslinie (identifikationslinie til netbank), og du skal herefter selv sørge for, at få tastet betalingen i din netbank, og sende penge afsted.

Mangler kvittering

Hvis du ikke har din kvittering for momsindberetningen med betalings-specifikationslinien, som du skal bruge til betaling i banken, kan du hente kvitteringen igen på Skats hjemmeside.

Gå ind på www.skat.dk vælg TastSelv Erhverv og log på.

Klik i venstre side af skærmen på ”moms”. Klik herefter på ”tidligere indberettet”, du vil nu få en liste over de kvitteringer du kan vælge at se, klik på den du skal bruge, og den vil så komme frem på skærmen, så du kan printe den, eller læse linien til banken.

Girokort til betaling på posthus

Hvis du ikke har mulighed for at bruge den elektroniske løsning via internettet, hvor du går ind på Skats hjemmeside og vælger log på TastSelv Erhverv. Så har du mulighed for at få tilsendt et moms-girokort, som du kan bruge til at betale din moms med på posthuset eller i dit pengeinstitut.

Du skal ringe til Skat på telefonnummer 70 10 10 70 for at få tilsendt moms girokortet.

Bagatelgrænse

Der er en bagatelgrænse for, hvor lille et beløb, man skal betale til Skat.

Grænsen er 50,- kr. Det betyder, at hvis den moms du skal betale er 50 kr. eller derunder, så skal du angive den, som du plejer, men du skal ikke betale den.

Det samme er gældende den anden vej, det vil sige, hvis din momsangivelse viser, at momsen er negativ, og du dermed skal have penge retur fra Skat, så udbetaler de ikke beløb under 50,- kr.